Канал П – оаза лепог за старе и младе

канал п

Када сте последњи пут погледали на телевизији Витеза Коју или „Лаку ноћ, децо“? Је л’ сте потражили на интернету филм „Најбољи“, који говори о најбољем кадету Војне академије и његовом избору да уместо у Београду службује у Требињу? Када сте се последњи пут насмејали неким Чкаљиним догодовштинама?

Однедавно, кад год то пожелите, можете погледати ове и још многе друге заборављене а дивне филмске приче на Фејсбук страници „Канал П“.

Људи који уређују ову страницу желели су да сачувају своју анонимност, јер кажу да није важно ко страницу води све док се на њој представља квалитетан садржај.

– Насиље се кроз разне облике испољава на ТВ-у почев од најприземнијих садржаја типа ријалитија, преко политичких емисија па чак и до неких емисија које би требале да буду културно-образовног типа. И акциони филмови који се емитују су постали нешто више. На тај начин, таквим ТВ програмом, људима се непрестано убацују садржаји који им оптерећују мозак, утичу на то да стално буду под притиском, што изазива нервозу, а сама по себи нервоза доводи до вербалног, па чак и физичког насиља. Људима је потребан одмор од таквих садржаја; потребне су им телевизијски садржаји који ће им опустити мозак“. Али, такви садржаји данас, очигледно нису финансијски корисни, те их вероватно зато и нема. Овом ФБ страницом желимо да људима у својој ближој, па зашто не и широј околини, покажемо да постоје и другачији погледи на свет од онога што им се тренутно нуди. – поручили су администратори ове странице.

канал п

Занимљиво је да се и у називу странице интерпретира слобода. Слово П кажу може бити  нпр. пенџер (турцизам за прозор) што би могло да значи да овом страницом жели да се постигне да се људима „отвори“ другачији поглед на свет. Почиње и реч плот (ограда) што опет може да представља жељу да се постави граница иза које неће моћи да продру приземни начини размишљања и понашања.

У сваком случају, Топличанка препоручује Канал П. Кокице у чинију и правац детињство!