Буди и ти неком Мото Деда Мраз!

мото-деда-мраз
Фото: Тамара и Милан, приватна архива

Јесте ли већ чули за младе и позитивне људе Тамару Добросављевић и Милана Ђорђевића? Они се сваког децембра, трећу годину заредом, обуку у своју душу и одело Деда Мраза да шире радост и позитивну енергију.

Прокупље није мали град све док у њему живе велики људи. Тамара и Милан нису само то, они покрећу добро и велико у другима, чинећи наизглед једноставну и малу ствар – деле слаткише деци на шеталишту пред Нову годину.

Акција „Буди и ти неком Мото Деда Мраз“ понела је назив због велике Миланове љубави према моторима, али и због тога што је био први Деда Мраз који је малим Прокупчанима поделио слаткише возећи мотор.

мото-деда- Мраз
Буди и ти некоме

Многи чекају да се нешто деси. Ми не чекамо – ми се десимо.

Овако објашњавају своју акцију дугогодишњи момак и девојка Тамара и Милан. Они већ трећу годину прикупљају слаткише, деле их деци у децембарској шетњи, те праве пакетиће за децу из социјално угрожених породица.

– Ове године смо имали стварно велику подршку, за шта је највише заслужан Милан који већ месец дана окупља разне људе око ове идеје. Од наших пријатеља у Прокупљу и ван њега, колега са факса у Крагујевцу, грађана који су убацивали слаткише у означене кутије у великој продавници „Рич“ у центру и Арт пабу „Black fox“, па све до малих и већих предузетника у нашем граду сви су дали свој допринос да не чекамо да се нешто деси него да се десимо. – прича Тамара.

Онолико осмеха колико слаткиша

мото-деда-мраз
Фото: Тамара и Милан, приватна архива

Ове године Мото Деда Мраз ће прошетати центром у недељу 29. децембра од 12 сати.

– Да обавестимо маме, тате, тетке, ујаке и све остале да поведу клинце напоље да се дружимо, а ми ћемо касније тог дана и следећег да однесемо поклоне деци која не могу томе да присуствују као и прошле и претпрошле године. Немамо још тачан податак колико ћемо пакетића поделити, али свакако више него до сада сигурно, све захваљујући добрим људима. – рекао је Милан.

Буди и ти Мото Деда Мраз, па убаци у кутију нешто слатко, слано или школски прибор. 

Кутије се налазе у великој продавници „Рич“ у центру и Арт пабу „Black fox“. Можете помоћи и тако што ћете се јавити Тамари и Милану или писати на страници догађаја Деда Мраз у Прокупљу #3.