Knjiška skitanja kroz dnevnik čitanja

0
dečak-devojčica-knjige
Foto: Pexels.com

Dečje odeljenje biblioteke „Rade Drainac“ u Prokuplju, internet portal Topličanka i učiteljice Jelena Babić i Ljiljana Sokolović raspisuju KONKURS za najlepši Čitalački dnevnik. Naziv konkursa je:

KNJIŠKA SKITANJA KROZ DNEVNIK ČITANJA

Konkurs ima za cilj podsticanje čitanja kod školske dece kroz pisanje dnevnika čitanja i ilustrovanje pročitanog. Cilj konkursa je i motivisanje i podsticanje učenika osnovnih škola da čitaju, pišu, crtaju, maštaju, da razvijaju ljubav prema književnosti.

Čitanje i pisanje dnevnika traje od 1. februara 2020. do 1. aprila 2021, a proglašenje najlepših dnevnika biće 2. aprila 2021. na Međunarodni dan dečje književnosti.

dečak-devojčica-čitanje
Foto: Pexels.com

Dnevnik treba da sadrži kratke beleške, lične utiske o pročitanom, komentare, stavove, preporuke, zabeležen stih ili pasus koji je posebno privukao pažnju i sl.  Dnevnik čitanja treba da sadrži i ilustracije pročitanog, koje su lični doživljaj čitaoca.

Učesnici biraju knjige za predstavljanje po sopstvenom izboru.

Svoj dnevnik čitanja učesnici konkursa treba da slikaju i da pošalju slike na imejl dnevnikcitanja2021@gmail.com.

Potrebno je da poslate slike čitalačkog dnevnika budu u jednom folderu.

devojčica-dečak-čitanje
Foto: Pexels.com

Učenici čiji radovi budu proglašeni najuspešnijima,najzanimljivijima, najsadržajnijima, najmaštovitijima i najkreativnijima biće nagrađeni knjigom.

Najuspešnije urađeni dnevnici čitanja biće deo jedne prezentacije koja će biti javno objavljena.

Želimo vam zanimljivo i nezaboravno knjiško putovanje!