Premijera tvog voljenja

0
lepa-žena
Foto: Pixabay.com

Šta je ljubav? Je l’ to onaj osećaj kada te vidim, pa prorade centrifuge u stomaku ili kada je želudac miran? Kako se iskazuje ljubav, a kako dokazuje? Koliko traje?

Da li je ovo, što mi imamo ljubav? Imamo li mi bilo šta? Da li se imamo, kao ljudi ili se nemamo? Da li kod tebe postoje opcije voljenje i ljubav? Kažu mi da si jednom voleo, a ja se plašim da sam zakasnila na premijeru tvog voljenja.

Kolona do tvog srca nije dugačka, ali ja nikako da dođem na red. Da li ti trebam? Za noć, dve, mesec ili dva, celo leto ili ceo život? Da li me želiš? Kao drugaricu, prijateljicu, sestru, devojku ili ku*vu? Šta ti se spušta kada čuješ moje ime? Mrak na oči ili roletne?

A šta ti se diže? Kosa na glavi, krvni pritisak ili nešto treće? Kako dišeš bez mene? Sporo, kao da ti se ne diše ili slobodno? Da li i druge devojke grliš tako srdačno, kao mene? Da li me, zaista, grliš srdačno? Da li sam ti ja dovoljna? Je l’ ti nisam premala? Možda sam prevelika i ne mogu da stanem u tvoje srce, zbijeno u tim muškim, balkanskim grudima?

Da li sam previše patetična, iskrena, dosadna? Da li sam previše svoja, tvoja ili tuđa? Ili sam ogromna sa previše svega, za tebe tako umerenog i staloženog? Gde se završavamo ti i ja, a počinjemo mi? Da li ikad počinjemo? Da li na kraju ovih pitanja počinju odgovori?

Sačekaću, pa ćemo videti.