Mihajlo, muškarac koga nema

0
pismo
Foto: Pexels.com

Zdravo, dragi!

Ne znam više ni kako da ti se obratim, ali drag si mi, pa ću te zvati „dragi“. Volim te, pa bih te zvala i „ljubavi“, ali previše mi je to komplikovano.

Nekad mi se čini da te ne znam, pa bih ti persirala, kao nekom strancu. A onda se pitam, kako bih se zaljubila u tebe, a da te ne znam? Znači, znam te. A što se ljubavi tiče, to je složena emocija, a ja sam tako jednostavna.

Verujem da se smeješ dok čitaš ovo i da negde u sebi izgovaraš: Ona je tako dosadna i napadna i dokle će da umišlja da je volim. Ne umišljam, dragi. Zamišljam. Zamišljam da umesto igranja žmurki, igramo neku drugu igru.

Žmurke nam odlično idu, a meni se plače, jer deo mene kaže da bi ti voleo da se tako dobro sakriješ, da te nikada ne nađem. Ja bih s tobom igrala ledene čike i pustila bih te da me lediš u krevetu, ispod jorgana.

Vidim, ti bi se malo i trkao sa mnom, ali ne na Hisaru. Ja ti se približim korak ti pobegneš deset i eto trke. I ne znam šta smo nas dvoje i ne znam šta je ovo i ima li, ičega, među nama?

Foto: Pexels.com

Nismo Darsi i Elizabet, podsećamo na Lauru i Petrarku, ali meni su draži Laza Kostić i Lenka Dunđerski. Ličimo na ove navedene parove, ali nismo kao oni. Ja sebi ličim na Vladimira, a ti mi ličiš na Godoa i ja te tako čekam i čekam, a tebe nema.

Znam da tebi ličim na Alisu, jer propadnem u svaku rupu koju mi život iskopa. Ako ništa drugo, makar, budi moj zec, ali, shvatam, nećeš ni to.

Tako me malo podsetiš i na Andrića, on je pisao i maštao o Jeleni, dok ga je volela Milica. U ovom slučaju, ja sam Milica, a ti čekaš neku Jelenu, (ne mora tako da se zove), ženu koje nema.

Ja kad bih pisala knjigu, zvala bi se „Mihajlo, muškarac koga nema“.

I tako te nema, nestaješ, nestaje i moje strpljenje i budi svestan da neću večno da te čekam. Poštuješ me, o ljubavi se ne izjašnjavaš konkretno. Ostajemo nedorečeni, a ja imam toliko toga da ti kažem, ali pričaćemo, kad ne budem imala. I ne molim te, niti ti zapovedam, ali potrebno mi je da me voliš. Vidimo se, kad prestanemo da se krijemo i kad se uželimo jedno drugom.

U potpisu: Ona koja te čeka.