Filmovizionari i „Čaroban svet filma“ u Domu kulture

0

Neformalna grupa Filmovizionari u sredu 22. septembra u prokupačkom Domu kulture održava radionicu o filmu, u okviru volonterskog projekta „Čaroban svet filma“.

Projekat se realizuje u saradnji sa Kancelarijom za omladinu, sport i fizičku kulturu grada Prokuplja i Film kluba Prokuplje.

– Na osnovu istraživanja koje smo sproveli, uočili smo potrebu mladih da u našem gradu postoje predavanja na različite teme i da bi oni na taj način unapredili svoje neformalno obrazovanje. Naša grupa ima za cilj da kroz radionicu o filmu osnovcima i srednjoškolcima damo priliku da učestvuju u jednoj radionici o filmu i da nauče kako nastaje jedan film. Da su i oni možda neotkriveni talenat koji će pronaći u svetu filma. – rekla je Mirjana Ranđelović, koordinatorka projekta.

#ŠtaNamTeško volontersku akciju „Čaroban svet filma“ organizuje neformalna grupa „Filmovizionari“ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije , Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, Timom 42 iz Leskovca, CeGraD-om iz Obrenovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca. Ova akcija je finansirana kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Organizatori naglašavaju da će sve navedene aktivnosti biti održane uz poštovanje svih epidemioloških mera.