Život

0
devojka-polja
Foto: Pexels.com

Život je skup poklon koji jednom dobijate.

Život je kao olovka. Svakog dana je sve kraći. Potrudite se da nacrtate nešto lepo, dok ga još ima. (Nebojša Glogovac)

Život je crtica na grobu između godine rođenja i godine smrti. (Đorđe Balašević)

Život ume biti pi*ka, ali dok ne prokrvariš, uživaj u njegovoj nevinosti. (Jovana Kešanski)

Život, to mora da se živi. (Ivana Đurković)

Život samo teče, kao da nema kraj. (Srbijanka Stanković)

Život je sve što nam se događa od rođenja do smrti. (Kristina Milošević)

Život može da se prOživi i prEživi, težak je za življenje, lakši za životarenje. Život te žvaće, guta, pa te proguta, a možda te i ispljune. Život te šiba prutom po zadnjicu, po duši. Život grliš obema rukama, ljubiš da te ljubi, maziš da te ne bije, voliš da te voli ili nekad poštedi.

A kad život postane loš, navučeš rukavice za boks i udariš, jer je sve veliki fajt. Šutneš sve loše daleko od sebe i radiš sklekove gurajući ponor.

Život zna da piše minuse, ti ih skupljaj pa ih pretvaraj u pluseve. Kad se život razboli, daj mu sve potrebno da se oporavi. I dodaj mu šljokice da ti pričuva za crne dane (barem nešto da sija.) I ne daj mu baš mnogo da te ponese, opasan je to rolerkoster. Vožnja je brza, skupa i luda.

Život je akcioni film, u njemu nema pauza. Pauza označava kraj.

Srbijanka Stanković je napisala „Ana je čekala“, a ja ako budem još nešto čekala, život će mi napisati roman „Kristina je čekala, načekala se i (nije) dočekala“. Ne čekajte ništa. Godoi ne postoje! Idemo sve sad i sve odmah i glavom kroz zid, kad svemir i horoskop nisu na našoj strani. Sve možemo i ništa ne moramo. Sve se u životu tiho i polako šunja, pa te sve stigne iznenada, kad se najmanje nadaš. I mnogo stvari u životu i sam život je kur*a. Je*e te hardkore, retko kad lagano.

Zato, je*i životu sve po spisku, dok on ne krene tebi. I sve trošite, samo: dušu, zdravlje, živce, sreću, mir i energiju čuvajte. I razdrmajte se malo, nemate pet života! I ne brinite puno, samo smo smrtnici.