CALLIGARIS –Pokreće trendove u svetu nameštaja

0

Nameštaj se po pravilu ne kupuje baš često. Ne treba trošiti novac na modele od materijala koji se brzo troše i propadaju, već uložiti u komade koji prkose vremenu, praktični su i estetski lepi.

Upravo takav je italijanski nameštaj, zbog čega je Italija lider u delatnosti proizvodnje istog.

Među mnogobrojnim brendovima, srca kupaca je osvojio i Calligaris čija tradicija stvaranja nameštaja traje skoro stotinu godina. Kvalitet koji nudi Calligaris je neosporan i njihovi modeli zaslužuju mesto u Vašem domu ili poslovnom prostoru.

Italija – zemlja modernog nameštaja

Mogućnost personalizovanja željenog modela, impresivna dizajnerska rešenja i nadasve vrhunski kvalitet – to u svetu nameštaja može da ponudi samo Italija.

Činjenica je da ova zemlja već dugo neguje delatnost proizvodnje nameštaja i to uz puno ljubavi i pažnje da bi se kupcima prezentovalo i prodalo samo najbolje od najboljeg. Svako ko se imalo razume u nameštaj od srca će Vam preporučiti italijanske brendove jer investicija u njihove modele je itekako vredna.

Odabir italijanskog nameštaja pokazuje da imate smisla za estetiku, pametno ulažete svoj novac i vodite računa da kroz enterijer izrazite sebe, svoj karakter, svoj ukus i svoje potrebe.

Nekoliko reči o samoj kompaniji

U naselju Manćiano, koje se nalazi u italijanskom okrugu Udine, nakon Prvog svetskog rata krenuo je procvat industrije, kao i osnivanje male zanatske radionice od strane Antonia Kaligarisa.

To je bio početak jednog brenda, a prvi komadi nameštaja koji su se pravili su bile stolice sa drvenom osnovom i pletenim delom za sedenje. Pojačana proizvodnja Calligaris stolica krenula je pedesetih godina prošlog veka. One su se pravile ručno i u proizvodnji su učestovale žene. Antoniov sin Romeo ubrzo nasleđuje porodični posao i nastavlja da ga razvija.

Sedamdesetih godina proizvodnju preuzima treća generacija Calligaris-a koja uvodi mašine za pravljenje sedišta za stolice pletenih od sintetičkih vlakana. Kapacitet formirane već ozbiljne kompanije nastavlja dalje da raste, dolazi do štampanja prvog kataloga i distribucije proizvoda širom Evrope.

Danas, asortiman Calligaris ponude uključuje mnogo više od drvenih stolica, što podrazumeva i upotrebu drugih materijala, izvoz u države van evropskog kontinenta i definisanje onoga što treba da predstavlja nameštaj modernog doba.

Zašto Calligaris treba da bude vaš izbor?

Calligaris u potpunosti dopušta da kroz enterijer izrazite svoj stil. Ovaj brend pomaže da svoj stambeni prostor nazivate domom i učinite ga najlepšim na svetu za pripremu jela, spavanje, zabavu i rad. Koliko god da je Vaš stil, ukus ili način života specifičan, Calligaris je zaista idealan za kreiranje životnog prostora iz Vaših snova, baš kao što ste ga zamišljali i konačno dobili prilike da svaku ideju realizujete.

Višedecenijsko iskustvo u proizvodnji nameštaja pomaže kompaniji kao što je Calligaris da razume potrebe modernog čoveka i diktira trendove u ovoj industriji. Brend veruje da funkcionalnost i elegancija uvek idu jedno uz drugo i konstantno eksperimentiše sa materijalima da bi stvorio što bolje i kvalitetnije proizvode za sve tipove kupaca i zadovoljio njihove zahteve i potrebe u potpunosti.

Stolice i stolovi

STOLICE I STOLOVI su prvi proizvodi koji su probili Calligaris na evropsko, a zatim i svetsko tržište nameštaja. Stolice su elegantne i udobne i štede prostor, dok su stolovi jednostavnih geometrijskih oblika uklopivi i u enterijer gde se kombinuju tradicija i inovacije. Osim klasičnih stolica, dostupni su i otomani, klupice, barske stolice i kancelarijske stolice.

Sofe i ugaone garniture

SOFE I UGAONE GARNITURE izrađuju se u različitim varijantama, a kupac može da bira materijale, boje, teksture i dimenzije, što olakšava proces odabira i kupovine. Rezultat je uvek unikatan i ubrzo možete dobiti sjajan, komforan i moderan komad nameštaja na kome ćete odmarati gledajući televiziju ili družiti se sa prijateljima uz kafu.

Komode

KOMODE brenda Calligaris štede prostor i istovremeno pružaju dovoljno mesta za odlaganje stvari, što je karakteristika tipična za moderan nameštaj. Vaš stambeni prostor postaje fleksibilan i prilagođava se Vama, olakšavajući Vam život. Komode se proizvode u nijansama braon, bele i crne boje.

Spavaće sobe

SPAVAĆE SOBE su stilizovane i stvorene da u njima „napunite baterije“ i relaksirate se sami ili sa partnerom nakon dugog i napornog dana punog obaveza. Mnogi od tapaciranih raskošnih kreveta imaju prostor za odlaganje posteljine ispod dela za ležanje. Dopunite ih odgovarajućim noćnim ormarićima, komodama i policama. Uz pomoć minimalizma i organizovanog prostora kreirajte mesto za najslađe snove.

Tepisi

TEPISI su izrađeni u geometrijskim formama, elegantni su i mahom neutralnih boja sa teksturama i šarama koje su osmišljene kao optičke iluzije i inspirisane japanskim origamijem, kao i kulturom arapskog i drevnog persijskog naroda. Kvalitet je vrhunski, a izgled svakog tepiha itekako privlači poglede. Calligaris tepisi mogu krasiti bilo koju prostoriju u Vašem domu ili poslovnom objektu.