Куповина кућице за псе – све што треба да знате

0
zena-zlatni-retriver
Pexels.com

Имате пса и решили сте да му улепшате време на отвореном?

Ако живите у кући са двориштем и ваш пас воли да проводи време на отвореном самостално или са вама, онда је кућица нешто чиме ће се посебно одушевити. Уз пажљиво одабрану, удобну и квалитетно израђену кућу за пса, ваш љубимац ће увек имати сигуран простор на отвореном.

Ипак, како бисте направили прави избор, ако до сада нисте куповали производе овог типа, требало би добро да се информишете и одаберете идеалну кућицу за свог пса. Наставите да читате наш текст и информишите се. 

Величина кућице је једна од најважнијих ставки на које треба да мислите

Да ли имате малог или великог пса? 

Колико простора имате у дворишту? 

То су нека од основних питања на која треба да пронађете одговор како бисте могли да одаберете идеалну кућицу за свог најбољег пријатеља. Кућице за мале и велике псе највише се разликују по величини. Ваш пас треба се осећа слободно и комфорно у свом дому на отвореном. 

Како наводе познаваоци ове теме, кућица треба да буде толика да пас може да устане, окрене се и легне. Стога за велике псе попут вучјака, лабрадора и сличних раса, кућица треба да буде знатно већа од кућице за јазавичара, бордер колија или друге, мање расе. 

Поједини произвођачи, ради олакшавања куповине, на својој етикети истичу величине латиничним словима Ѕ (Small), M (Medium) и L (Large).

Pexels.com

Изузев димензија које треба добро да проверите, ове ознаке биће вам од велике помоћи. Бирајте пажљиво кућицу у коју ваш пас може да стане, али и ону коју ћете лако моћи да сместите у ваше двориште. 

Материјал од кога је кућица направљена – одаберите квалитет за свог љубимца

Када ужива у слободном времену или дневној дремци, вашем псу треба да буде удобно у кућици. Важно је да унутра не буде претопло, али и да буде заштићен од ветра, кише и других непогода.

С обзиром на то да куповина кућице јесте нешто већи новчани издатак, важно је да одаберете ону која је креирана од издржљивог материјала који ће вас дуго служити. Најбоља опција свакако су кућице од дрвета, идеалне за отворен простор. Дрво је нетоксично, па самим тим нема страха за здравље вашег љубимца. Осим тога, дуготрајно је, добро реагује на све временске прилике и неприлике и сјајна је декорација у сваком дворишту

Свакако, приликом куповине обавезно прочитајте спецификације и каракеристике производа, те одаберите ону кућицу на којој је истакнута да је отпорна на влагу и јако сунце, те на тај начин можете бити сигурни да правите добар избор за вашег пса. 

Бирајте проверену продавницу опреме за кућне љубимце

Када купујете од поузданог произвођача, имате извесну дозу сигурности да ће производ који одаберете стићу у описаном стању, да су истакнуте спецификације тачне и да је квалитет на високом нивоу. Зато, пре него што се упустите у куповину кућице, истражите продавнице опреме за кућне љубимце и одаберите ону која има најбољу понуду. 

Шта то заправо значи? 

Проверите цене и спецификације кућица за псе и одаберите ону продавницу за љубимце која нуди најбољи однос ове две ставке. Данас су сјајна опција за куповину заправо онлајн шопови који углавном имају одличну понуду, као и однос цене и квалитета. Путем интернете, практично, из топлине свог дома, са рачунара или мобилног телефона можете обавити куповину. 

Ипак, приликом шопинга на овај начин треба да проверите одређене ставке, како не бисте били преварени, посебно ако плаћате картицом онлајн. 

Пре свега, сајт са кога поручујете обавезно у горњем левом углу, у пољу где се налази урл треба да има ознаку https://, а никако http://. Када адреса сајта са ког поручујете починје са https://, ваши подаци су заштићени, док у случају сајтова који почињу са http:// то није случај. 

Осим тога, проверите да ли сајт има корисничку подршку, да ли су све информације јасно истакнуте, која је брзина и цена доставе, да ли постоји одређена гаранција на купљен производ и на крају какав је однос цене и квалитета. 

На кућици не треба штедети, али то не значи да треба купити идентичан производ за више новца. 

Гаранција произвођача – купујте паметно 

Сигурни смо да сте до сада куповали производе који долазе са гаранцијом. Њом су покривени одређени кварови, она има свој век трајања и прецизно истакнуте услове. Вероватно се десило да вам је одређена гаранција одбијена. 

Зато приликом куповине кућице треба добро проверити услове гаранције, распитати се шта она обухвата и знати на шта можете да рачунате. 

Некада су производи који имају гаранцију скупљи од оних који је немају. Ипак, у већем броју случајева, куповина кућице за псе са гаранцијом је исплативија опција. У појединим продавницама опреме за кућне љубимце нуде оригиналну гаранцију произвођача која вам обезбеђује одређену дозу сигурности приликом куповине. 

Саветујемо вам да издвојите време и за свог четвороножног члана породице одаберете кућицу која ће постати његово омиљено место за одмор на отвореном. Надамо се да вам је наш текст био интересантан, али и користан, те вам олакшао куповину!