На које све начине ваш iPhone може бити користан?

0
iphone-12-max-mobilni-telefon
Pexels.com

Да ли можете замислити живот без мобилних телефона?

Мобилни телефони постали су саставни део свакодневног живота и нешто без чега не излазимо из куће. Користимо га како би у сваком тренутку били у контакту са породицом и блиским људима и обављали различите пословне обавезе.

Већина власника телефона дели се на оне који су поборници Samsung или Apple компаније. Они који поседују један од модела iPhone-а поред основних функција имају на располагању и многе друге опције које могу бити веома корисне.

Због његове важне улоге у нашем животу, уколико дође до различитих кварова потребан нам је поуздан iPhone сервис који ће брзо и ефикасно одстранити кварове и у најкраћем временском периоду вратити наш мобилни телефон у функцију.

У наставку текста прочитајте за шта све можете користити ваш iPhone како би ваш свакодневни живот био практичнији. 

#1 Мапе – за једноставан долазак на сваку локацију

Сналажење у непознатом граду никада није било лакше!

Док су некад за ово биле потребне карте града, које понекад није било једноставно протумачити, данас је довољно да укуцате жељену адресу и ваш паметни телефон ће вас са локације на којој се у том тренутку налазите одвести до ње.

Међутим то није све! Поред тога што ће вас одвести, он ће вам пружити могућност да бирате између различитих путања којима можете стићи до циља и пружити вам информације које време ће вам за то бити потребно у зависности од тога да ли идете пешке, аутомобилом или градским превозом.

Ова могућност, поред тога што је изузетно корисна на путовањима у стране земље у којима није једноставно споразумети се, такође може користити и у сопственом граду. Било да вам је потребна улица у делу града који не познајете баш најбоље или желите да сазнате најбржи начин да дођете до жељене адресе, мапе ће вам помоћи у томе.

#2 Health – у току са својом физичком активношћу

Ова апликација која се добија у склопу iPhone телефона, веома је корисна за све оне који воде рачуна о својој физичкој активности. Она мери колико сте дневно корака или километара прешли, а с обзиром на то да је мобилни телефон стално уз вас, показаће тачне податке.

Било да желите да поведете рачуна о свом здрављу и дневно прелазите 10.000 корака или уведете додатку активност како бисте смањили телесну тежину, ова апликација ће вам помоћи да увек имате потребне информације и будете у току са својим активностима.

Такође, овде у сваком тренутку можете видети и пређене километре из претходног периода, упоредити просечно стање овог и претходног месеца или године као и тачно видети у које доба дана се највише крећете.

#3 Дељење локације са другим iPhone корисницима

Ова могућност коју iPhone нуди, да у сваком тренутку видите локацију другог iPhone телефона, може бити од користи у различитим ситуацијама. Међутим, ипак је најкориснија родитељима.

iphone-mobilni-telefon-u-ruci
Pexels.com

Уколико им се дете не јави на телефон, уместо да брину и питају се где су, они једноставно могу ући у ову апликацију која ће им показати тачну локацију детета. На тај начин у сваком тренутку можете проверити где вам се дете налази и да ли је сигурно и безбедно.

#4 Читање књига на мобилном телефону и аудио књиге

Знате за апликацију iBooks на којој можете читати књиге у PDF и EPUB формату?

Да, ова апликација постала је прави хит међу свим љубитељима књига јер је омогућила да у само неколико потеза преузмете жељену књигу на мобилни уређај и читате је где год да сте без потребе да књигу физички имате код себе. 

Она се једноставно користи, окретањем страница померањем прста у једну страну по екрану, а у зависности од тога да ли читате дању или ноћу, можете поставити дневни или ноћни режим.

Међутим, оно што је постало још популарније у последње време су аудио књиге! То значи да више није потребно да прекидате све обавезе како бисте прочитали барем још једно поглавље омиљене књиге, већ можете скинути аудио књигу и слушати је током обављања различитих активности – кувања, чишћења, тренирања, шетње или неке друге активности. 

#5 Повезивање са другим паметним уређајима

Паметни телефони могу се повезати са осталим паметним уређајима, као што су ТВ, паметни сат, аутомобил, клима уређај и веш машина. На тај начин можете подесити и активирати уређаје без потребе да будете у њиховој физичкој близини. Ово може бити поприлично корисно у ситуацији ако нисте код куће а потребно је да упалите веш машину, грејање или неку другу функцију.

Надамо се да вам је овај текст био корисан и да уколико већ нисте ћете испробати неку од ових корисних функција вашег мобилног телефона.