Цимет ролнице

0
cimet-rolnice
Sussie slatkiši i slaniši

У договору са Сузаном Sussie slatkiši i slaniši, Топличанка ће сваке недеље објављивати један рецепт за укусно поподне. Ове недеље служимо цимет ролнице.

Најдивније цимет ролнице… Не знам за вас, али мени је један од омиљених колача… Уживам и док их спремам и док их листам па смажем… ЦЕЛА кућа мирише.. А ви свакако можете да иих филујете и нугат кремом… Маком.. Чиме год желите.

Састојци:

  • 1 коцка свежег квасца
  • 50 грама шећера
  • 550 грама оштрог брашна
  • 1/2 кашичице соли
  • 125 мл млаког млека
  • 125 мл млаке воде
  • 90 мл уља
  • 1 јаје
  • 1 ванил шећер
  • 100 мл маслаца
  • 150 грама смеђег шећера
  • 1 кесица од 5 грама цимета
  • 100 грама слатке павлаке
  • 100 грама беле чоколаде.

Поступак:

Млаку, али не врућу воду као и млеко размутити са коцком квасца, 2 кашике шећера плус 2 кашике брашна одузете од целе количине. Сачекати 10 минута да проради.

cimet-rolnice-priprema
Sussie slatkiši i slaniši

У другој вангли помешати јаје, уље, со, ванил шећер и шећер… Додати надошли квасац и половину брашна. Варјачом мешати па додати другу половину брашна. Лупати варјачом док се тесто не крене одвајати од ивица вангле. Оставити да нарасте пола сата.

За то време истопити маслац, а у чинијици помешати смеђи шећер са циметом.

Кад је тесто надошло, побрашњати добро површину, развући тесто рукама у огроман правоугаоног, дебљине 5 мм. Половину маслаца премазати преко целе површине, посути сав шећер са циметом.

cimet-rolnice-prelivene
Sussie slatkiši i slaniši

Затим заролати у ролат. Узети конац па концем сећи ролатиће.. Било би најбоље 15 комада али ако желите више ролница, сеците ситније. У тепсији 23×33 ставити пек папир па ређати 15 ролница. 3×5. Премазати их остатком маслаца и ставити на 200 степени док не порумене. За то време направити ганаж од беле чоколаде и павлаке и охладити га. Када су ролнице печене и охлађене, прелити их ганажем.

Пријатно!