У договору са Сузаном Sussie slatkiši i slaniši, Топличанка ће сваке недеље објављивати један рецепт за укусно поподне. Ове недеље служимо цимет ролнице.
Најдивније цимет ролнице… Не знам за вас, али мени је један од омиљених колача… Уживам и док их спремам и док их листам па смажем… ЦЕЛА кућа мирише.. А ви свакако можете да иих филујете и нугат кремом… Маком.. Чиме год желите.
Састојци:
- 1 коцка свежег квасца
- 50 грама шећера
- 550 грама оштрог брашна
- 1/2 кашичице соли
- 125 мл млаког млека
- 125 мл млаке воде
- 90 мл уља
- 1 јаје
- 1 ванил шећер
- 100 мл маслаца
- 150 грама смеђег шећера
- 1 кесица од 5 грама цимета
- 100 грама слатке павлаке
- 100 грама беле чоколаде.
Поступак:
Млаку, али не врућу воду као и млеко размутити са коцком квасца, 2 кашике шећера плус 2 кашике брашна одузете од целе количине. Сачекати 10 минута да проради.

У другој вангли помешати јаје, уље, со, ванил шећер и шећер… Додати надошли квасац и половину брашна. Варјачом мешати па додати другу половину брашна. Лупати варјачом док се тесто не крене одвајати од ивица вангле. Оставити да нарасте пола сата.
За то време истопити маслац, а у чинијици помешати смеђи шећер са циметом.
Кад је тесто надошло, побрашњати добро површину, развући тесто рукама у огроман правоугаоног, дебљине 5 мм. Половину маслаца премазати преко целе површине, посути сав шећер са циметом.

Затим заролати у ролат. Узети конац па концем сећи ролатиће.. Било би најбоље 15 комада али ако желите више ролница, сеците ситније. У тепсији 23×33 ставити пек папир па ређати 15 ролница. 3×5. Премазати их остатком маслаца и ставити на 200 степени док не порумене. За то време направити ганаж од беле чоколаде и павлаке и охладити га. Када су ролнице печене и охлађене, прелити их ганажем.
Пријатно!

Топличанка је душа од жене.