Пилетина се традиционално припрема у многим кухињама света. Од националних јела, преко егзотичних као што су кинеска или тајландска, у комбинацији са пиринчем или поврћем, у љутој, слаткастој или сланој варијанти.
Неке од укусних специјалитета нуде и ресторани широм наше земље, као што је, примера ради, Thai Wok Novi Sad, где пилетину можете испробати са пиринчаним резанцима, шаргарепом или заљућеним сосом.
Засладите своју пилетину тако што ћете урезати плитке прорезе у пилећа прса (не сећи их до краја!) и сваки прорез пунити сланином и кремастим филом од крем сира и спанаћа. Учиниће да ваша пилећа вечера пева!
САСТОЈЦИ:
- 4 пилећих прса без костију
- Кошер соли
- Свеже млевени црни бибер
- 125грама крем сира,
- 1/2 шоље смрзнутог спанаћа, одмрзнут и оцеђен
- 1 шоља нарендане моцарела, подељена на два једнака дела
- Прстохват црвене туцане паприке
- 4 тракице сланине, исечене на 4 дела
- 2 кашике екстра девичанско маслиново уље
Припрема
- Загрејати рерну на 200 C°. Покријте тепсију фолијом за печење. У пилетину направите прорезе по ширини, пазећи да не пресечете скроз пилетину. Зачините сољу и бибером. Ставите на припремљену тепсију.
- У посуди измешајте крем сир, спанаћ и ½ шоље моцареле. Зачините сољу, бибером и прстохватом црвене туцане паприке. Сваку другу прорезу напуните смешом од сира и спанаћа, а преостале прорезе напуните комадом сланине. Поспите преосталу ½ шоље моцареле преко пилећих прса и поспите уљем.
- Пеците око 35 минута, док пилетина не буде добро печена, а сланина хрскава.
Потражите још рецепата у нашој рубрици Топличанка кува.
Топличанка је душа од жене.