Венчање из снова – савети за декорисање свадбе

0
svadba-restoran-stolovi-stolice-dekoracija
Unsplash.com

Венчање је дан о којем већина људи сања од малих ногу, а декорација за ову прилику игра значајну улогу у постављању расположења и стварању правог амбијента за ваше венчање из снова.

Од цветних елемената до осветљења и тематског уклапања декорације, сваки аспект венчања треба пажљиво испланирати и извести како би се створило магично и незаборавно искуство

У овом тексту ћемо разговарати о неким саветима за декорацију венчања који могу помоћи да ваше венчање из снова постане стварност.

Цвеће и цветни елементи су увек добар избор

Цвеће је класичан и безвременски елемент коме се увек посвети највећа пажња током одабира декорације за свадбе било које врсте.

Оно додаје дашак елеганције и романтике догађају и може помоћи у стварању кохезивне теме. Врсте цвећа које се често бирају за ове посебне тренутке укључују руже, божуре, хортензије и ранунцулус (љутић). Ово цвеће се може користити на различите начине како би се креирао феноменални декор. 

Само неки од познатих начина су букети ружа за елегантан и романтичан изглед простора, цветни аранжмани од хортензија и божура за средишњи део стола који додају нежност читавој декорацији.

Да бисте додали цвеће декорацији вашег венчања, размислите о његовом коришћењу на неочекиване начине. Примера ради, можете да направите цветни зид као позадину за фотографсање или за украшавање пролаза до простора за венчавање. Поред тога, можете користити цветне елементе као што су венци и гирладе којима ћете унети свежину у целокупан простор.

Осветљење може да направи велику разлику

Осветљење игра кључну улогу у стварању савршеног амбијента за венчање. 

Понекада је невероватно како адекватно светло може претворити обичан простор у праву бајку и створити атмосферу која се подудра са вашом визијом венчања. Постоји неколико техника осветљења које се често употребљавају, попут жичаних светиљки или лампица, свећа, лампиона и светлосних ефеката.

Лампице се могу користити за стварање ефекта звездане ноћи, а популаран су избор за венчања на отвореном када се користе како би се украсило дрвеће и међупростори. Свеће се могу користити за стварање топле и интимне атмосфере и добар су начин да додате мало романтике вашем свадбеном декору. Подно осветљење, као и специјални ефекти са светлом се могу користити за истицање одређених делова декора, као што су плесни подијум или сто за торте и шанк.

Важност доброг одабира шеме боја 

Одабир кохезивне шеме боја је од суштинског значаја за стварање јединственог и естетски пријатног свадбеног декора.

На венчањима се углавно користе ружичаста и златна, морнарска и сребрна или зелена и бела шема боја. Када одаберете своју комбинацију, можете је уградити у различите аспекте декорације, као што су поставке стола, цветни аранжмани, па чек и позивнице.

dekoracija-cvece-svetiljke-svadba
Pexels.com

Када бирате шему боја, узмите у обзир годишње доба и локацију вашег венчања. Самим тим, пролећно венчање на отовреном може захтевати светлије боје, док су за зимску свадбу потпуно у реду хладнији тонови.

Јединствена комбинација боја ће створити хармоничан и добро уклопљен декор. Такође, можете се играти са различитим шемама како бисте створили уникатан и персонализован изглед који одражава вашу личност и укус.

Додавање личног печата свадбеној декорацији

Укључивање личних детаља у декор вашег венчања може учинити да цео догађај постане још интимнији. 

Ови детаљи могу бити било шта, од прилагођених натписа, до породичних фотографија или сентименталних предмета. Можете да направите приказ фотографија ваше везе или да у декор укључите елементе из ваше културне позадине.

Када додајете личне детаље, узмите у обзир општу тему и шему боја вашег венчања и покушајте да их уклопите. Не желите да додате било шта што се коси са декором или изгледа као да није на правом месту.

Важност ситница приликом осмишљавања свадбене декорације

Када је у питању свадбена декорација, важно је запамтити да је сваки детаљ важан!

Ситнице којима придате посебну пажњу могу имати велики утицај на укупан изглед вашег места за венчање и утисак који он отавља на госте. Примера ради, уколико додате неке интересантне детаље у декор стола, попут ручно написане поруке или малог поклона за сваког госта, ваше званице ће осетити вашу посвећеност. 

Такође можете додати мало текстуре свом декору тако што ћете имплементирати различите материјале као што су чупка и дрво. Ови мали детаљи могу помоћи у стварању усклађеног, али динамичног изгледа који ће ваш дан венчања учинити још лепшим.

Не заборавите да одвојите време и уживате у процесу планирања и украшавања места за венчање из ваших снова.

Свадбена декорација игра виталну улогу у стварању савршеног амбијента за ваше венчање из снова. Она захтева пажљиво разматрање различитих елемената који доприносе целокупном амбијенту. Уз одговарајуће цвеће, цветне елементе, осветљење, кохезивну шему боја, личне детаље и занимљиве ситнице, можете створити магичан и незаборавни догађај који одражава вас и вашу љубав

Будите креативни и што више се забављајте током процеса. Са таквим приступом ћете припрему, али и само славље искусити на прави начин!