Portal „Moje dete“ – vežbaonica za bolji svet

0

Svesni i samosvesni roditelji i nastavnici, okruženje koje razume potrebe deteta, knjige, umetnost, sport, sve ono što možete zamisliti kao preduslov za srećno detinjstvo – naći ćete na portalu „Moje dete“.  

Ovo virtuelno igralište za decu, roditelje i nastavnike postoji više od dve godine, a na njemu se pored igara i zanimljivosti možete upoznati sa važnim životnim istinama i naučiti neke bitne lekcije: i kao dete i kao roditelj.

Foto: Moje dete

Poveden pitanjima šta je to što je svakom detetu potrebno, platformu „Moje dete“ pokrenuo je inženjer poslovne informatike Predrag Konatarević. Gusta mreža stalnih i povremenih saradnika u kontinuitetu održava kvalitet ovog informativnog magazina, te možete čitati o porodici, o školi, o knjigama i zdravlju. Posebna lepota ovog portala krije se u čestim likovnim i literarnim konkursima kojima se podstiče mašta kod dece, kritičko mišljenje i pre svega uživanje u stvaranju od malih nogu.

– Mi se zaista trudimo da im na najbolji mogući način pomognemo, da deci ali i roditaljima olakšamo život. Objavili smo oko 1200 članaka. Svaki od njih u korist dece i roditelja. Svaki od njih za, a ne protiv porodice. U današnje vreme previše je malo medijskog prostora posvećenog deci, a obrazovnog programa skoro i da nema. Stiče se utisak da deca više nisu prioritet. U večitoj trci za novcem koji, uzgred rečeno, i nije merilo sreće čoveka, sve se više zanemaruju prava dece. Sve se više gazi po moralu i porodičnim vrednostima.  Ne možemo da upravljamo televizijskim šemama, ali možemo svojim životima i svakako životima naše dece. Nastavićemo da privlačimo i okupljamo talentovanu decu, odgovorne i savesne roditelje, učitelje, nastavnike i sve one kojima je prioritet dete kao najvažnija jedinica društva. – kaže Predrag Konatarević, urednik i vlasnik sajta „Moje dete“.

Foto: Moje dete

„Moje dete“ je baza dečjih literarnih radova, književnih tekstova, ali i roditeljskih i nastavničkih iskustava proverenih i primenjenih u praksi. Urednički tim čine Dragan Antić, bloger i urednik, profesor razredne nastave i književni stvaralac Slavica Bjelić, doktor filoloških nauka Mirjana Bojanić Ćirković i Brankica Crnoglavac, studentkinja srpskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Uredništvu je nedavno dopao i težak zadatak da odredi najbolje radove na konkursu „Probudimo uspavane reči“. Prisitigao je veliki broj originalnih i kvalitetnih radova, što još jednom potvrđuje da na ovom portalu zajedno rastu – i urednici i deca. Iz uredništva pozivaju učenike da se odazovu i stalnom konkursu „Podeli dar“.Tema je slobodna, a najbolji radovi se biraju i objavljuju jednom mesečno.

Magazin „Moje dete“ je oaza znanja, iskustava i zabave u kojoj svi rade na zajedničkom cilju: podizanju zdravog i srećnog deteta, ali i zdravog i srećnog roditelja. To je vežbaonica za  bolji svet.

Topličanka je zapratila i Fejsbuk stranicu magazina.

Zapratite i vi, jer na portalu „Moje dete“ uživaju i roditelji i deca.