Данас нам је диван дан, Топличанка слави рођендан!

torta-rođendan
Unsplash.com

Дуго сам размишљала да ли да поделим јавно овај датум, 15. октобар 2019. године – и кажем гласно: да данас Топличанка слави свој ПРВИ РОЂЕНДАН!

Било је толико препрека, перипетија и лоше енергије и осећања, да сам већ око Нове године знала да нећу славити овај датум већ неки други, децембарски, кад сам одабрала да сама устанем „на своје ноге“.

Чему служи Фејсбук него да те боцне да се преиспиташ, зар не?

Искочи ипак мени раном зором УСПОМЕНА. Каже Фејсбук, пре тачно годину дана објављен је први текст на Топличанки. Нећкам се ја и буним онако поспана у 6 сати ујутро: али то је била Топличанка са тачка com (.com). Тај домен ми је неправедно и бесправно отет. После је дошла ова ПРАВА Топличанка и све њене лепе мисли.

Па опет, изађе обавештење, на данашњи дан први пут писала сам текст о једној невероватној мами што меси свој сан. Шта кифлице знају за .com и .rs?! 

Зар није једино важно што је Топличанка, у ствари, први магазин за душу од жене?

Без обзира на домен, на сајбер криминал, на виртуелну и стварну љубомору, на позитивне и негативне коментаре? Зар није једино битно што већ годину дана, уз све препреке на том путу раста, уз два несташна мала детета (захваљујући управо тим малим несташцима!), ТОПЛИЧАНКА ДИШЕ, ПИШЕ И ИНСПИРИШЕ?

Топличанка кува, Топличанка скита, Топличанка истражује, па завири у Ћоше за њега. Топличанка је МАМА! Топличанка је МАЈКА! Топличанка је СВЕ ЊЕНЕ ИЗУЗЕТНЕ ЖЕНЕ!

Топличанка постоји! Захваљујући оним женама и оним људима који се не стиде да носе свој осмех. Онима који не виде само ругобу овог света, већ пре свега (ако не и само!) његову лепоту! Захваљујући дивним људима у свету око нас, који подсећају да добро ипак постоји.

Не знам шта сам вам у ових годину дана открила ново. Волела бих да знам да сам вас бар једном насмејала.

Да сте због Топличанке кренуле на трчање или на тренинге. Да се разгибавате. Да плешете! Да месите и кувате. Да вам је живот РАДОСТАН, а не оптерећење. Да верујете у лепо. Да верујете у смешно. Да верујете у надахнуће. Да верујете у своју љубав. Да верујете у своју децу.

Кад не знам шта да кажем, а ја заустим: Буди Топличанка! Буди нешто лепо! Буди то што јеси. Скини намрштено лице као капут у марту! И свуда носи своје пролеће са собом. Или лето. Буди своје процветало цвеће.

Видиш, замало сам заборавила на главну лекцију коју ми је Топличанка дала. Све могу да вам узму, али не и идеју. Мисао је ваша. Душа је ваша. Поготово ако сте ДУША ОД ЖЕНЕ!

РОЂЕНДАН НЕ МОЖЕШ ДА ИЗАБЕРЕШ, ИПАК.

Кад се роди идеја и добије крила, кад се размаше и украси небо, нема тих маказа које је могу скратити.

Зато кажем и теби данас: буди Топличанка! Буди ИЗУЗЕТНА.

И слави са свим Топличанкама овај дан. ПРВИ МАГАЗИН ЗА ДУШУ ОД ЖЕНЕ слави свој ПРВИ РОЂЕНДАН!