Зашто је тренинг за време менструације добар

0
Фото: Данијел Милојковић

Тренинг за вријеме менструације – да или не? Тренинг током менструације не само да је дозвољен, него је и користан! Нема разлога да избјегавате физичку активност, осим уколико имате болне менструације и осјећате се заиста заиста лоше. Ипак, у том случају, ако сваки месец проживљавате исто, не би било на одмет да посетите свог лекара.

Вјежбање током менструације је супер.

Провјерено побољшава расположење, смањује надутост, може и скратити период крварења, (али ће онда бити обимније првих дана). Ипак, уколико се лоше осјећате, не радите против себе.

Менструација утиче на ваш тренинг и издржљивост, али и вјежбање утиче на менструацију. То је двосмјерна веза! Вјежбање повећава ниво ендорфина у нашем тијелу. То ће смањити болове које осјећате , било да су они у грудима или досадне главобоље, али и смањити ПМС нервозу и поправити вам расположење.

Започните ове дане омиљеним освежавајућим напитком, најбољи јутарњи детокси даће вам додатну енергију за тренинг.

Треба напоменути и то да за вријеме менструације тјелесна тежина се повећава, од 1-3 килограма. Не треба да вас брине, све након завршетка циклуса долази на своје, а ви за то вријеме не стаје на вагу.

Ауторка: Јелена Красић, дипл.професор спорта и физичког васпитања и персонални тренер

Koнтакт: 064 082 48 37
e-mail: starsfit2016@gmail.com

Старс фит можете пратити на Фејсбуку и Инстаграму.