Srpsko venčanje: Ljubav u narodnoj nošnji

0
Mladenci u narodnoj nošnji u vanvremenskoj šetnji topličkim brdima i livadama, ljubav i lepota na jednom mestu, a sve uokvireno umetničkom fotografijom, to je za Topličanku priča godine.
Da nema većeg sjaja od ljubavi i da je ona kruna svakog života, braka i umetnosti potvrđuju fotografije s venčanja Kristine i Lazara Milentijevića. Otkrili smo da se iza fantastičnih fotografija kriju divni zaljubljeni ljudi, ali i odličan fotograf Danijel Milojković.
Sve što je saznala Topličanka deli sa vama. Uživajte u ovom razgovoru o ljubavi, porodici i tradicionalnim vrednostima, kao i u fotografijama kakve nigde pre niste videli.
Osim što je prelepo, zašto ste zamenili šljašteće venčanice i satenska odela za ovu jednostavnost i odabrali nošnju za svoju venčanu odeću?

Lepota je u jednostavnosti. Jednostavnost, skromnost i skrušenost treba da je odlika svakog pravoslavnog čoveka. Srpska narodna nošnja je deo naše tradicije i kulturnog nasleđa, tako da nam je bila čast i zadovoljstvo a pomalo i obaveza da je nosimo na venčanju.

srpski-mladenci
Foto: Danijel Milojković

Da li tradicija u odelu znači i tradicija u modelu?

U našem slučaju da. Zaista volimo i uživamo u svemu što je srpsko. Istorija, muzika, vera… uvek kod nas izazovu emocije. To je ljubav, zaista je osećamo, valjda se to zove rodoljublje.

srpski-mladenci
Foto: Danijel Milojković

Kakve su reakcije bile – vaše porodice, prijatelja, pa i ljudi koje ne poznajete, a imali su priliku da vide vaše fotografije na Internetu?

Svi su oduševljeni, dobili smo puno pozitivnih komentara. Nadamo se da smo i drugim mladim parovima dali ideju kako mogu da osmisle svoje SRPSKO venčanje. Srećni smo što smo u ljudima probudili iskrene emocije.

srpski-mladenci
Foto: Danijel Milojković

Kako ste odabrali fotografa?

Danijelov rad smo pratili na društvenim mrežama i prepoznali tu ljubav prema fotografiji, a složićete se da je ona presudna. Istu smo videli i kod Miloša koji je uspeo da „usnimi“ našu ljubav i pretoči u predivan video.

srpski-mladenci
Foto: Danijel Milojković

Kako ste se upoznali i koliko dugo ste zajedno?

Kao prvo, iz istog smo kraja. Bog je to lepo uredio da su se i naši stari jako dobro poznavali. Ja sam već bio na trećoj godini kada je Kristina želela da upiše arhitektonski fakultet. Tako smo se upoznali i zbližili, počeli da se družimo i vremenom shvatili da smo stvoreni jedno za drugo. Sličnih interesovanja, pogleda na život, mentaliteta, planova za budućnost… Tako se rodila i ljubav. Zajedno smo skoro sedam godina.

srpski-mladenci
Foto: Danijel Milojković

Da li tradicionalnost potiče iz vaših porodica?

Delimično iz porodica, delimično je to Božji blagoslov. U osnovi je uvek velika ljubav. Ljubav prema Bogu, crkvi, državi i otadžbini, porodici, selu, precima, tradiciji i nasleđu… Sve ovo je uvek povezano i neraskidivo.

srpski-mladenci
Foto: Danijel Milojković

Čime se bavite?

Oboje smo završili arhitektonski fakultet u Nišu. Pored stalnog zaposlenja, vodimo arhitektonski biro ‘’ARCHIPOINT”, tako da se trudimo da razvijemo i poridični – privatni posao.

Koji vam je zajednički hobi?

Boravak i rad na selu, to nas najviše relaksira. Čitanje, gledanje filmova, boravak u prirodi… Hvala Bogu, imamo dosta iskrenih i dragih prijatelja s kojima volimo da provodimo slobodno vreme.

srpski-mladenci
Foto: Danijel Milojković

Da li biste voleli veliku porodicu?

To nam je životni cilj, mnogodetna, složna i jaka porodica. Sve što u životu planiramo ustremljeno je ka tome. To je jedino što zaista vredi i što ostaje iza čoveka.

srpski mladenci
Foto: Danijel Milojković