Како се најбоље мршави и добија савршено тело

0

Како да смршам је најчешће питање које мучи жене и младе девојке. Све смо се са тим питањем среле бар једном у животу. У овом тексту ми вам откривамо тајну, како до савршеног тела.

Шта морамо знати о губитку килограма

Гојазност није само нагомилавање телесне масноће и визуелни проблем. Гојазност је озбиљан здравствени проблем који може изазвати многе здравствене проблеме. Људи који су гојазни имају много већи ризик да ће оболети од неке болести.

Вишка килограма се не можете решити преко ноћи. Битни фактори губитка тежине су мотивација, правилна исхрана и вежбање.

Губитак килограма ће вам помоћи да се осећате боље и изгледаћете много лепше.
Дијете су најпопуларније решење гојазности. У наставку овог текста откривамо вам неке од дијета које доносе добре резултате.

Које дијете заиста делују

О дијетама се стално прича. Да ли дијете заиста делују? Које дијете заиста дају резултате? Које дијете су здраве?
У наставку текста набројаћемо неке дијете са којима жене имају позитивна искуства.

Јесења дијета

Јесен нам већ увелико куца на врата, зато смо и одлучили да ова дијета буде прва о којој ћемо причати. Јесења дијета није рестриктивна дијета. Ова дијета је препоручљива за скидање килограмчића који су се појавили по завршетку лета. Ради се о дијети која пропагира здрав начин исхране.

Намирнице које су заступљене у овој дијети су: шаргарепа, кромпир, пиринач, пасуљ, броколи, пашканат, јабуке, шипак, итд.

шаргарепа-броколи
Фото: Pixabay.com

Током јесени нашем телу је потребно више снаге да би покорило бактерије и вирусе које изазивају вирусне прехладе које могу трајати дуго. Због тога је јако важна добро испланирана исхрана, а не само због скидања вишка килограма.

Дијета 8 сати

Рекло би се да је ова дијета, дијета из снова. Једете шта год желите! Али није баш тако како звучи. Тачно је да једете шта год желите, али једете у одређеном временском периоду.

8 сати једете, 16 сати не једете! Углавном период у коме се једе је од 10 до 18 сати или од 9 до 17 сати. Само, имајте на уму да је идеално отићи на спавање 3 сата након вечере.

Творци ове дијете напомињу и да је препоручљиво тренирати сваког дана 8 минута. Такође, напомињу и да период у коме једете не мора свако дана бити исти.
Творци Дијете 8 сати тврде да се недељно може изгубити чак 5кг. Ми то не можемо да потврдимо, али свакако вреди покушати.

Грејпфрут дијета – брза дијета која топи килограме

За грејпфрут кажу да је моћна воћка која веома брзо топи килограме. Занимљива истраживања кажу да чак и они који нису на овој дијети, а уврсте у свој јеловник ову воћку, губе на тежини.
Грејп садржи много воде, што самим тим убрзава и метаболизам.

Бројне намирнице су дозвољене у овој дијети (кромпир, целер, кукуруз, парадајз, паприка, краставци, итд.). Обавезно је само уз сваки оброк појести половину грејпа или попити 250мл сока од грејпфрута. Ова дијета не мора бити ригорозна, али морате волети ову воћку.

Ова моћна воћка се налази и у бројним антицелулит геловима, који сасвим сигурно делују против целулита. Ако већ размишљате о дијети, сигурно сањате и о затегнутој кожи без целулита. Зато вам топло препоручујемо да истражите у којим препаратима за негу тела га има. Постоје рецензије и искуства за козметичке препарате, а најбоље су за Nikel антицелулит гел са грејпом и бршљеном, затим за Афродитин гел, Guam хладни гел и многе друге.

grejpfrut
Фото: Pixabay.com

Нисте у обавези да користите антицелулитне гелове и креме заједно са дијетом. Али, ради бољег ефекта можда је боље да испробате, јер заиста не можете ништа изгубити. У наставку текста сазнаћете зашто се не треба ослањати само на дијете и шта још, поред дијета може да вам помогне.

Дијета 30 дана

Ова дијета није у тренду, не упражњавају је познати, али за њу кажу да се доказала и да сигурно даје резултате.
Постоје намирнице које умарају наше тело, црпе нашу енергију. Оне подижу ниво шећера у крви, једноставно речено имају негативан утицај на ваше здравље. Кључ ове дијете је избацити те намирнице из исхране. Избацити их све 30 дана, јер је 30 дана довољно организму да се потпуно опорави.
Треба јести умерене порције меса, пуно воћа и поврћа, морских плодова и јаја. После месец дана овакве исхране, творци ове дијете тврде да ће резултати бити фасцинантни.

Пеганска дијета

Пеганска дијета је досегла популарност управо ове године. Ради се о комбинацији два позната начина исхране: палео дијета и вегански режим исхране. Изузетно занимљива комбинација, јер палео исхрана укључује месо, а веганска искључује све животињске производе.
У овој дијети се избегава рафинисана храна и шећери, а акценат је на органској храни.

Права тајне витке линије је овде

Дијете јесу наш савезник у борби против вишка килограма, али њима посежете када желите брзо да дођете до жељених резултата. Међутим, у борби против вишка килограма на дуже стазе морате уврстити још неке ствари.
Вежбање јесте део тога. Али веровали или не, фитнес стручњаци кажу да је вежбање најмање битан део трансформације. Најбитнија је исхрана, па ходање и спавање.
Ходање је јако битна активност за наше здравље. Кретање у било каквом смислу (шетање, трчање, џогирање). Када се навикнете на то, лако ћете кренути у теретану.
Што се исхране тиче, запамтите да ваш јеловник морају да чине: протеини, хранљива влакна и здраве масти.

жене-вежбају
Фото: Pixabay.com

Вратимо се најмање битном делу транформације – вежбању. Да бисте постигли резултате, вежбе за мршављење требате да радите 3-5 пута недељно. Ваше вежбање мора да садржи кардио тренинг. Кардио тренинг потразумева трчање, прескакање конопца, брзо ходање, итд.
Звучи тешко све ово, али вреди. На почетку текста смо напоменули да је лична мотивација веома битан део процеса мршављења.

Креме и гелови за мршављење

За све претходно о чему смо причали је потребна дисциплина и упорност. Исто важи и за гелове и кремице, само што нам за њих треба мање физичког напора. Због тога их и волимо.
Креме и гелови нам углавном решавају проблем са упорним целулитом. Тај проблем оне решавају хлађењем или грејањем, зависи од креме. Све имају у себи активне састоје које разграђују поткожне масне наслаге.
Постоје бројне креме и гелови за укљањање целулита, али потпуно је индивидуално коме ће који гел или крема одговарати. Најбитнија разлика су баш ти активни састојци у гелу или креми. Зато је најбоље испробавати и открити који гел вам највише одговара.

Савети за одржавање витке линије

Сада када смо решили гојазност, поставља се питање како одржати ту сјајну витку линију?
• Избаците грицкалице! Када кренете у набавку намирница, не гледајте у правцу грицкалица. То вам не треба! Као што смо већ рекли, опремите се протеинима, здравим мастима и хранљивим влакнима. Храните се здраво!
• Не конзумирајте калоричне напитке! Газирани сокови, негазирани сокови, и остали калорични напици су велики непријатељи вашем витком телу.
• Што више воћа и поврћа! Осим што не гоје, воће и поврће погодује вашем здрављу. За време филма грицните неку шаргарепу, немојте чипс или кокице.
• Вода! Воду треба бити и када не осећамо жеђ. Стручњаци тврде да је наше тело већ дехидрирало оног тренутка када осетимо жеђ.
• Сан! Спавајте најмање 7 сати. Због умора наше тело активира сигнале глади чак и када нисмо гладни. Идеално време за спавање је у периоду од 22 до 7 сати.
Вежбање! Вежбање је добро и за витку линију и за ослобађање од стреса. 3 пута недељно је минимум који треба испоштовати.
• Смањите стрес! Знамо да није лако. Али знате да кажу да су лепше особе оне које нису под стресом. Пронађите начин да се опустите. Многи се релаксирају тако што практикују јогу, док се други радије опредељују за неки хоби или читање. Најбитније је да радите оно што вам прија.

Фото: Unsplash.com

Највећи митови о мршављењу

• Не можете да смршате ако се не одрекнете пице или пљескавице
Ако се увек придржавате плана исхране и вежбања, а само једном прекршите тај план, то вам неће нарушти дијету. На саветујемо да то радите, само рушимо митове.
• Не треба јести пре спавања
Ниједан нутрициониста вас неће саветовати да гладни легнете да спавате. У реду је да ужинате, али наравно, да направите прави одабир хране.
• Храна са ниским процентом масти је добра за мршављење
Ово је тачно само ако се ради о природним мастима. Храна која је хемијски обрађена, а наводно нискокалорична, често је пуна шећера.
• Обилан доручак је добар
Обилан доручак је препоручљив зато што ће убрзати метаболизам. Али опет морамо имати на уму да тај доручак у себи садржи карбонате и влакна.
Имајте на уму да је мршављење процес. Резултати нису могући преко ноћи. Али ако будете истрајни и мотивисани, ти резултати свакако неће изостати.