Како да проведете незаборавно вече са другарицама

чаша-забава
Фото: Unsplash.com

Ближи вам се рођендан или једноставно желите да испланирате провод само за себе и другарице, а немате идеју како да направите незаборавно вече.

Без обзира на то да ли се виђате стално, да ли сте често у ноћном проводу у граду или се због обавеза дуго нисте виделе, постоји неколико начина да се без много труда савршено забавите са својим другарицама.

Топличанка предлаже неколико занимљивих предлога, а ви изаберите онај који вам највише прија или их испробајте све, зашто да не?

Пиџама парти је најбоља журка

Пиџама парти је идеалан начин да се лудо проведете а останете код куће, и то без претераног сређивања. Иако девојке воле да се дотерају за излазак, свакој прија када не мора сваки час да проверава шминку или хаљину у тоалету. Уколико сте домаћица пиџама партија, онда знате да треба да обезбедите само удобност.

Разместите свој велики кревет или чак припремите вреће за спавање или јастуке за спавање на поду. Уместо главног светла укључите лампе. Припремите музику за ђускање и музику за опуштање. Блесаво играње уз коктеле, интимни разговори до дуго у ноћ, топла женска пиџама и мекана постељина – биће то ноћ за памћење!

Вече за бојење за креативке

За оне несмиреног духа или за девојке које су у последње време под стресом, идеално ће бити да организујете вече за бојење. Да, добро сте прочитали – бојење. Ослободите велику површину стола, тако да на њој буду само бојице и бојанке. Данас су и код на и у свету и те како популарне антистрес бојанке за одрасле. Можете изабрати оне мотиве које волите: цвеће, мандале, животиње, урбане мотиве или орнаментику.

бојење
Фото: Unsplash.com

Уколико листови за бојење немају своје афирмације, можете дописати руком афирмативне поруке за своје пријатељице. Ако немате идеју шта бисте написали пријатељици која напорно ради или оној која тражи сродну душу, или уморној мами двогодишњака, ту је Интернет да помогне. Мада, једноставна мисао: „Ја сам вредна и живим у складу са собом.“ може учинити чуда. Све што треба јесте да бојите и осећате позитивну енергију док ћаскате са својим другарицама.

Уради сама забава

Ово може бити добра идеја за све оне девојке вештих руку које воле занимљиве хобије. Направите заједно полицу, исплетите замке за снове, насликајте заједно слику за зид изнад кревета. Можете се играти са темпера бојама и направити слику пријатељства тако што ћете направити разнобојне отиске дланова на платну. Направите романтичан шатор за двориште или заједно исплетите прекривач. Декупаж, сецкање, лепљење, прављење колажа, могућности су бројне.

Филмско вече

Феноменалан провод за себе и пријатељице можете обезбедити у кућном биоскопу. Романтични филмови, комедије или класици за које никако нисте досад имали времена, свеједно је. Изаберите жанр, договорите се око тога које филмове бисте погледале, наоружајте се брдом кокица и сокова и филмски маратон може да почне!

За оне које имају довољно времена да се посвете детаљима: направите „улазнице“ за ваш биоскоп, напишите на папирићима који филмови су на репертоару, датум кад сте их погледали и број седишта. Седишта могу бити кауч, јастук на поду, удобна фотеља или столица за љуљање – свеједно је док их означите бројем. Искључите светла и побегните у неки други свет заједно са омиљеним глумцима.

Караоке парти или вече с гитаром

Савршено за распевавање и подизање расположења – вече са микрофоном и смехом. Можете изнајмити опрему за караоке и певати омиљене песме све док не останете без гласа. Ово је јединствена прилика да се осетите као звезда – а будете међу пријатељима.

За оне девојке које не воле толико експонирања и микрофоне, можете организовати опуштеније вече уз гитару и вино. Ако нека пријатељица свира, замолите је да понесе гитару, а ви обезбедите све остало – пиће, грицкалице и вољу да се добро проведете.

Забавно вече у кухињи

Ко још може да се проведе у кухињи, питате се. Помислите само на мини пице, кифлице, тортиље, укусну торту или коктеле, зашто да не? Најпре се договорите се са другарицама шта желите да правите. Припремите радну површину у кухињи, кецеље са духовитим натписима и куварске капице и кулинарска авантура може да почне.

За оне које се још нису опробале у мешењу теста, ово може бити сјајан почетак дивне кулинарске пустоловине. Поред неопходних састојака за јело или посластицу коју спремате, обезбедие музику и пиће. Опустите се у пријатном разговору док се ваше заједничко укусно јело пече или крчка у рерни.

Коктел парти

Кухиња може бити центар збивања за још једну тематску забаву – припремање коктела. Обезбедите сва неопходна пића и додатке, припремите мартини чаше, пронађите рецепте на Интернету и почните. Шарени коктели са кишобранчићима за трен ока могу од ваше кухиње и дневне собе направити забаву на плажи.

Уколико направите одговарајућу музичку плејлисту, биће то журка за сећање.

вече-са-другарицама
Фото: Unsplash.com

Вече за друштвене игре

Прогласите једне вечери „не“ друштвеним мрежама и уместо тога изаберите друштвене игре. Кад сте последњи пут играли „Монопол“ или  „Не љути се, човече“? Сетите се дечјих рођендана и свих оних дивних дана у детињству када је за забаву било довољно да на папирићима напишете име неке тајанствене личности. Можете се забављати сатима уз пантомиму, Ризико или коју год друштвену игру да изаберете.

За оне који воле активније ствари, увек можете поставити шипку за лимбо денс или се подсетити игре ластиша. Шта год изабрале, смех и добра енергија су загарантовани.

Присетите се успомена

Можда немате прилику да се често срећете и проводите време заједно као некада. Позовите пријатељице на пиће, а онда их изненадите старим фотографијама и албумима. Свака слика је једна посебна прича и успомена. Биће лепо да чујете по чему ваше пријатељице памте неки рођендан и екскурзију. Ово је савршено путовање које вас може одвести на најневероватнију дестинацију на свету – прошлост. Припремите марамице, може бити веома дирљиво!

И наравно, маскенбал!

Краљица свих забава – маскенбал! Прерушите се у принцезу, рок звезду, докторку, шта год да вам падне на памет. Можете потпуно ући у лик особе у коју се маскирате и направите сусрет неких других, потпуно другачијих жена. Друга могућност је да правите костиме и шминку на лицу места – направите од прерушавања забаву. Фантастичне идеје можете пронаћи на Пинтересту, на пример.

Музика, пиће, смех, позната и драга лица на једном месту – чини се као да вам више не треба за незаборавно вече.