ПИЛЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СПАНАЋЕМ

0
пилетина
Фото: Pixabay.com

Засладите своју пилетину тако што ћете урезати плитке прорезе у пилећа прса (не сећи их до краја!) и сваки прорез пунити сланином и кремастим филом од крем сира и спанаћа. Учиниће да ваша пилећа вечера пева!

САСТОЈЦИ:

  • 4 пилећих прса без костију
  • Кошер соли
  • Свеже млевени црни бибер
  • 125грама крем сира,
  • 1/2 шоље смрзнутог спанаћа, одмрзнут и оцеђен
  • 1 шоља нарендане моцарела, подељена на два једнака дела
  • Прстохват црвене туцане паприке
  • 4 тракице сланине, исечене на 4 дела
  • 2 кашике екстра девичанско маслиново уље

Припрема

  1. Загрејати рерну на 200 C°. Покријте тепсију фолијом за печење. У пилетину направите прорезе по ширини, пазећи да не пресечете скроз пилетину. Зачините сољу и бибером. Ставите на припремљену тепсију.
  2. У посуди измешајте крем сир, спанаћ и ½ шоље моцареле. Зачините сољу, бибером и прстохватом црвене туцане паприке. Сваку другу прорезу напуните смешом од сира и спанаћа, а преостале прорезе напуните комадом сланине. Поспите преосталу ½ шоље моцареле преко пилећих прса и поспите уљем.
  3. Пеците око 35 минута, док пилетина не буде добро печена, а сланина хрскава.

Потражите још рецепата у нашој рубрици Топличанка кува.