PILETINA SA SLANINOM I SPANAĆEM

0
piletina
Foto: Pixabay.com

Zasladite svoju piletinu tako što ćete urezati plitke proreze u pileća prsa (ne seći ih do kraja!) i svaki prorez puniti slaninom i kremastim filom od krem sira i spanaća. Učiniće da vaša pileća večera peva!

SASTOJCI:

  • 4 pilećih prsa bez kostiju
  • Košer soli
  • Sveže mleveni crni biber
  • 125grama krem sira,
  • 1/2 šolje smrznutog spanaća, odmrznut i oceđen
  • 1 šolja narendane mocarela, podeljena na dva jednaka dela
  • Prstohvat crvene tucane paprike
  • 4 trakice slanine, isečene na 4 dela
  • 2 kašike ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema

  1. Zagrejati rernu na 200 C°. Pokrijte tepsiju folijom za pečenje. U piletinu napravite proreze po širini, pazeći da ne presečete skroz piletinu. Začinite solju i biberom. Stavite na pripremljenu tepsiju.
  2. U posudi izmešajte krem sir, spanać i ½ šolje mocarele. Začinite solju, biberom i prstohvatom crvene tucane paprike. Svaku drugu prorezu napunite smešom od sira i spanaća, a preostale proreze napunite komadom slanine. Pospite preostalu ½ šolje mocarele preko pilećih prsa i pospite uljem.
  3. Pecite oko 35 minuta, dok piletina ne bude dobro pečena, a slanina hrskava.

Potražite još recepata u našoj rubrici Topličanka kuva.