Луткарско позориште емитује представе на Јутјубу

0
позориште
Фото: Позориште лутака Ниш
Уметност и култура у доба короне – овако се последњих дана може описати Интернет и друштвене мреже. Није све у паници, има нечег и у добрим књигама и представама. Тако смо сведоци да све више библиотека отвара своја дигитална издања за бесплатно читање, књижаре поклањају по једну или више књига за бесплатно преузимање, музеји нуде бесплатне вирттуалне туре, а позоришта представе.
Једно од њих је и Луткарско позориште Ниш, које је на свом званичном сајту објавило следеће обавештење:

Представе на Јутјуб каналу

Позориште лутака ће и током ванредног стања бити са својим малим и великим гледаоцима. На Јутјуб каналу емитоваће представе у уобичајеним терминима предвиђеним за играње, четвртком у 18.00 и недељом у 11.30.
Ово ће бити прилика да најмлађи први пут виде, а старији се подсете и представа које су некада биле на репертоару. Најаве представа биће објављиване на сајту и друштвеним мрежама Позоришта лутака и достављане медијима као и до сада.
Осталим данима Позориште ће емитовати спотове, инсерте из представа и друге занимљиве садржаје везане за лукткарство и позоришно стваралаштво за децу и младе.
На овај начин Позориште лутака ће и у овим кризним данима омогућити деци да уживају у дивним представама и улепшати им дане које ће проводити у својим домовима.