Котрљање: Филм о Прокупљу и филм о срећи

0
котрљање
Фото: Филм клуб Прокупље

Јесте ли погледали синоћ онлајн премијеру филма „Котрљање“? Да ли сте открили једну другачију причу о Прокупљу коју су испричали Бранко Цвејић, Драган Вујић и Ева Рас?

Уколико нисте, пожурите на Јутјуб канал Филм клуба Прокупље. Сазнајте како то изгледа када се точак камиона изгуби, кога првог сретне у „Магареву“, где су најромантичнија места у граду, зашто је Хисар топличко благо, ко су били Лаги, Баги и Дени…

Котрљајући се кроз Прокупље точак упознаје богату историју, културу и уметност града.

котрљање
Фото: Филм клуб Прокупље

Филм „Котрљање“ (Wheeling) режирао је Жикица Јовановић, који потписује и сценарио заједно са Србијанком Станковић. Улоге су понели прослављени српски глумци Бранко Цвејић, Драган Вујић (наратор) и Ева Рас, али и прокупачки глумци Анастасија Цвијановић, Ђорђе Стошић, Александра Ђорђевић, Радосав Кривокапић и Предраг Славковић.

Са друге стране камера били су Војкан Аранђеловић и Звездан Марковић. Музику је радио Ивица Траиловић, а продуцент је био Бранислав Росић. Филм клуб Прокупље снимао је овај филм у току лета 2016. године, а премијера је била у децембру.

Филм је добио награду за најбољу режију на фестивалу Viva film у Сарајеву 2017. године, а на Врмџа фесту исте године проглашен је за најбољи туристички филм.