Одбегли Деда Мразов помоћник – носач радости!

0
odbegli-deda-mrazov-pomoćnik
Фото: Одбегли Деда Мразов помоћник, Инстаграм

У потрази за вечитом инспирацијом и људима који умеју да претворе обично у необично, Топличанка је открила Одбеглог Деда Мразовог помоћника, тачније помоћницу.

Она је борац против глобализације и униформности јелке и украса, носач радости, првак у брзом изговарању имена ирваса и уз све то зна како да таман потопи кекс!

Попили смо кафу на Инстаграму и сазнали како је Деда Мразова помоћница одбегла од Деда Мраза. Откријте и ви која прича стоји иза сваког украса који она прави.

Зашто је одбегла од Деда Мраза?

Свађа са Деда Мразом почела је врло једноставно…

„Срце се нема да се има, срце се има да се да свима!“, рекао је у налету ентузијазма, док је држао предавање о новогодишњој радости.

И то је била кап која је прелила чашу.

„Слушај, Деда Мразе…“, рекла је: „…немој да ми ту цитираш Мику Антића као да си ти то све измислио! Него ми кажи шта ћемо да радимо са тим што нам све јелке личе једна на исту, и што те нека деца стално очекују, а ти никако не стижеш да дођеш, него те мењају они мршавци са лошим брадама и испраним оделима…и што, и што…“

Почела је тешко да дише.

„Одбегла, увек буди део решења, а не део проблема“, рекао је смирено.

„ И то је туђи цитат, Деда Мразе…“

И тако, Одбегла је од Деда Мраза добила дозволу да одбегне од уобичајене производње и досадне траке, и направи своју радионицу.

Како је направљен Жирко црвене боје?

ukras-odbegli-deda-mrazov--pomoćnik
Фото: Одбегли Деда Мразов помоћник, Инстаграм

Кад је реч о остваривању својих снова, Одбегла је знала да је фора у томе да не мислиш много и да урадиш прву ствар која ти падне на памет.

Пошто јој је дословно пао жир на главу, једне вечери док се враћала са клизања са белим медведима, села је и направила украс „Жирко – црвене боје“.

Како су настале кугле СМешке?

odbegli-deda-mrazov-pomoćnik-ukras
Фото: Одбегли Деда Мразов помоћник, Инстаграм

Кугле „СМешке (9цм)“, настале су као поклон омиљеној породици са севера.

Све ређе виђамо снег, зар не? Како је Одбегла део решења, смислила је украсе које својим меканим изгледом подсећају на грудве, које се неће отопити и сломити још многооо година, (што значи да смо барем мало сачували планету од непотребног отпада)!

Бели Жирко зна све о бизнису!

ukras-jelka
Фото: Одбегли Деда Мразов помоћник, Инстаграм

Прво да разговарамо о бизнису, (Одбегла је данас врло озбиљна):“Жирко – беле боје (9цм)“ ?? Наручите слањем поруке, по симболичној цени.

А сад прича:

Замислите – брвнара, буцкетање ватре, мирис печених кестења, зима која вас ушушканог не додирује. И вино… кувано вино, јер како без куваног вина, сложићете се!

Е, та атмосфера се код нас не затвара кад се заврше празници. Не, напротив, радост Божића је овде вечна. А уз то и вишак килограма, вишак алкохола,…и да не причам шта све не. Зато смо морали да уведемо Кежуал Фрајдеј, и забрану пијења вина више од једне чаше дневно, сем петком, тад може колико хоћеш. Такођер, због ригорозних законика, дозволили смо сваком вилењаку да ради у пиџами, немамо ништа против.

И да се разумемо, ове промене нису настале због инцидента који укључује Рудолфа, Одбеглу и буре вина!

(Ако вам неко из оног корпоративног света каже да су они први смислили Кежуал Фрајдеј, да знате да лажу, јер су они само смислили тежак рад и код њих нема вина, него вискија. То је Стив Џобс видео од нас, оне године кад је упао на прославу другог петка у децембру).