Kратке народне умотворине, бисери народног ума

0
Фото: Славица Чикарић

У оквиру обележавања рођења великана српске књижевности Вука Стефановића Караџића у петак у ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ у Прокупљу чланови драмске секције другог разреда са учитељицом Славицом Чикарић извели су представу  „Kратке народне умотворине, бисери народног ума“.

Учествовали су сви ученици чланови драмске секције. Пословицама, загонеткама, питалицама, шаљивим песмама прошетали смо ћилимом  народног стваралаштва. Драматизацијом текста „Еро са онога света“  деца су глумом  приказала мудрост и досетљивост нашег народа.

– Овом приредбом смо направили паралелу како данас деца виде улогу Вука Караџића. Велики допринос у организацији приредбе дали су родитељи II2 разреда . Заједно са учитељицом потрудили су се максимално да приредба буде што лепша. Костиме смо набављали целе недеље, сакупљали ћилиме за сцену. Сваки родитељ је дао допринос да успемо у постављеном задатку. Због епидемиолошке ситуације нису били у могућности да уживају у овој приредби, договорили смо се да приредбу снимимо и свако ће имати лепу успомену. – рекла је учитељица Славица Чикарић.