Лепота учитељског позива – Замена улога, ученик у улози учитеља, поводом Дана учитеља – 5. октобра

0
учитељ-табла
Фото: Јелена Ђорђевић

Нема јачег темеља за трајни мир и одрживи развој од квалитетног образовања које пружају мотивисани, радни, неуморни, „добро обучени“ и увек насмејани и расположени учитељи. Јер, квалитетно образовање пружа наду и обећава бољи животни стандард у будућности.

У – упорност

Ч- част

И- истрајност

Т- таленат

Е – ентузијазам

Љ – љубав

У ОШ „Милић Ракић Мирко“, ИО у Бајчинцу обележен је Дан учитеља, 5. октобар заменом улога, ученик – учитељ. Наиме, ученица четвртог разреда Јана Петковић одржала је час српског језика у првом разреду, ученицима из Микуловца.

ученик-у-улози-учитеља
Фото: Јелена Ђорђевић

Неколико дана унапред ученица је добила задужење које ће реализовати у Дечјој недељи, како би се адекватно припремила. У томе јој је помогла њена учитељица Јелена Ђорђевић. Ученицима се ова активност веома допала, а труд и преданост предавача била је похваљена. Ученици првог разреда су извршавали захтеве у пријатној атмосфери, на почетку часа уз музичку подршку коју је одабрала ученица у улози предавача.

учитељ-ученик
Фото: Јелена Ђорђевић

У току часа у оквиру кога су се смењивале различите активности, ученици првог разреда обновили су сва научена штампана слова ћирилице, односно наставну јединицу предвиђену за наведени дан. 

Фото: Јелена Ђорђевић

Ученица четвртог разреда се одлично снашла у својој новој улози, коју реализује по четврти пут заредом, са великим ентузијазмом и стрпљењем. За одлично вођен час ученица четвртог разреда је похваљена.

Јелена Ђорђевић, проф. разр. наставе ОШ ,,Милић Ракић Мирко“, ИО у Бајчинцу

ученица-испред-табле-као-учитељ
Фото: Јелена Ђорђевић