Групни тренинг не мора бити досада!

0
Фото: Данијел Милојковић

Тренинг не мора бити додатна досада након дугог дана на послу, факултету или школи – он може бити забавна метода рјешавања стреса и дружења с пријатељима, или чак упознавања нових људи. Можда вам је тешко одржавати висок ниво мотивације и пратити ваш недељни распоред тренинга, али учествовање у групном програму свакако може пружити додатну мотивацију и уклонити евентуалне несигурности у вези одређених вјежби.

Групни програми нуде корисницима могућност да се активирају и мотивишу једни друге. Труд и вријеме које улажете како бисте остварили виши ниво мишићне издржљивости и снаге би требао бити забаван и испунити вас осјећајем задовољства. Овакав вид вјежбање помоћи ће вам да се не осјећате само као да напредујете према жељеном циљу, већ ћете се истовремено и добро провести.

Постоји одређена врста одговорности која се јавља код групног тренинга. Можда вам се баш и не иде на тренинг након напорног радног дана, али осјећај подршке и солидарности са осталим члановима може чинити разлику између губитка вишка килограма и напретка у мишићној маси и снази, или повратка у пасивнији начин живота.

Ауторка: Јелена Красић, дипл.професор спорта и физичког васпитања и персонални тренер

e-mail: starsfit2016@gmail.com

Старс фит можете пратити на Фејсбуку и Инстаграму.