Recept za voćni kolač

0
voćni kolač

U okviru serijala Izuzetne žene kuvaju za vas predstavljamo vam recept za voćni kolač. Jednom nedeljno u rubrici Topličanka kuva moći ćete da pronađete omiljena jela izuzetnih žena. Ove nedelje vam otkrivamo recept Suzane Tomić, devojke koja je umesila svoj san.

Prvo napraviti patišpanj:

3 jajeta, 2 i po šoljice brašna one starinske male, 2 i po šoljice šećera, 1 prašak za pecivo, 1 šoljica mleka, 1 šoljica ulja. Umutiti sastojke redom i preliti u podmašćen pleh 20×30 u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni,20 minuta. Moja pećnica je jaka tako da ja pečem na 180 stepeni 10 minuta ?

Voćni sloj:

1 kilogram smrznutih višanja i pola kg šećera u 1 litar vode skuvati. Zatim, voće izvući i poređati po patišpanju ,koji se u međuvremenu ohladio. A u deo sa vodom dodati 3 pudinga od vanile. I skuvati. Kada se zgusne,preliti preko voća. Najbolje je ovako da se ohladi preko noći u frižideru da se natopi kora. Kada se kolač dobro ohladio,umutiti 200 grama šlag pene sa vodom i premazati preko ?

Bon apetito!  ?

Ovaj voćni kolač možete napraviti sa voćem koje želite. Moj omiljeni je sa jabukama, a vi sami odlučite koje vam se voće najviše dopada u ovoj kombinaciji,