Там Там Kидс столице – играчка, столица и љубимац!

там там кид столице
Фото: Там там

Упознајте Прокупчанку Тамару Галић, маму која прави Там Там Кидс столице. Иако је по занимању дипломирани економиста, како воли да каже Водолија у њој увек  је тражила начин да креативношћу обележи животни пут, а потпуну слободу и спремност да се томе препусти осетила је пре три године, када је постала мама.

– Стварање Там Там столице је моја идеална прилика да спојим посао и ужитак. Из перспективе маме која свакога дана ослушкује потребе свог детета, родила ми се идеја да оно што га највише усрећује, а то су играчке, могу да буду спој посла и хобија, те су тако настале Там Там Kids столице. Чврсто верујем да данас, у добу које намеће све бржи ритам живота остављајући сурово мало простора за игру, тржиште, ма како усмерено на новчану добит, тражи повратак једноставној игри кроз производе који подстичу све оно чему децу треба учити од рођења.

там там кидс столице
Фото: Там Там

Стварањем Там Там Kids столице сви смо на добитку, ту је лично задовољство што моја креативност добија и материјални облик, што мој син присуствује рађању сваке животињице и што са њим проводим време које би ми иначе било ускраћено. С друге стране, осмех на лицу сваког малишана када добије свог новог другара, посебна је награда и подстрек за ново стварање.

Иако је математика моја велика љубав која је одредила моје формално образовање, склоност ка уметности ме је више пута уверила да је живот више од рачунице. – каже Тамара.

Там Там Kids столице – исхеклана љубав

Там Там Kids столице су резултат ручног рада – од самог склапања делова столице, лакирања, тапацирања и хеклања креативних навлака у виду животињица. Живот једне столице почиње када се поруче делови који се касније склапају и лакирају еколошким лаком. Затим се столица облаже сунђером који омогућује удобно и безбедно седење. Хеклају се врат и глава те следи силиконско пуњење које је антиалергено, а сунђер се опшива и обезбеђује платном које спречава његово расипање.

там там кидс столице
Фото: Там там

Потом се ради на изради седишта, на столицу се стављају претходно напуњени врат и глава на коју се нашивају хеклани детаљи (очи, уши, уста и детаљи који су својствени свакој животињи понаособ – на пример, сурлице када је реч о слонићима, цветићи или шаре). Да би столица била стабилна чак и када се стави на површину непокривену тепихом, у зависности од дома и животног простора у који одлази, на ноге се стављају хеклане чарапице и тада је мали хеклани кућни љубимац готов. Да би сасвим оживео, потребно је свега неколико дана, од тренутка склапања делова, до „облачења“.

Својим живописним дизајном, ТамТам Кидс столице улепшавају животни простор деце, развијају љубав према животињама и игри, чинећи да најмлађи чланови породице, у ентеријерима усклађеним углавном само према потребама одраслих, имају свој кутак.

Како је једна мама оживела Там Там Kids столице?

там там кидс столице
Фото: Там там

– Количина времена које сам проводила на својим претходним пословима знатно је утицала на време које ми је преостајало за породицу. Када бих се вратила са посла, имала бих времена да испуним основне потребе свог детета – преузимање из вртића, спремање хране, купање и успављивање. У свему томе, времена за игру готово да и није било и осећала сам да нам обома недостаје управо то.

Иако сам раније могућност да радим од куће скептично одбацивала, мислећи да је то без изазова и да утиче на социјализацију, тада сам пожелела да нешто променим. Користећи интернет као непресушни извор идеја и инспирације, пронашла сам нешто што је у свету велики хит, а код нас никад нисам видела. Желела сам да свом детету пружим кућног љубимца и упустила сам се у авантуру.

там там кидс столице
Фото: Там там

Кренула сам у истраживање, тражила мустре, па вуницу, која мора бити одређене дебљине да би и величина била одговарајућа, па столара. Сложе се некако коцкице и настане прва столица. И тако другар оживи, али стварно другар, јер га деца доживе као неког љубимца. Ми одрасли се одушевимо и баш је слатко, али ми после кажу како их малишани хране, причају, чешљају, дође му као кућни љубимац без обавеза.

Вукан, мој син, запањено је посматрао како се столичица претвара у кравицу, и не само то – на њу може и да се седне!

Уживала сам слушајући његов смех и схватила да је то оно што што желим – игру са својим дететом, насталу од мог хобија, и са потенцијалом да постане посао који ће заменити одласке у канцеларију. Није било, а нема ни сада, лоших страна моје одлуке. Идеје које су се годинама таложиле у мени, сада су добиле шансу да постану опипљиве, лепе, корисне и бескрајно забавне.

там там кидс столице
Фото: Там там

Додатни подстицај дали су ми клинци и клинцезе који су удомили свог новог пријатеља и начин на који су одреаговали као да су добили правог малог љубимца којег су толико желели. Њихове фотографије и снимци на којима седе, једу или се несташно врпоље замишљајући да тај диносаурус заиста хода и да их носи около испуњавају ме и срећом и поносом.

На тржишту се јавља све већа потреба за производима који иза себе имају причу, а настали су из споја љубави и посвећености својственим само ручном раду, те зато истрајавам у жељи и напорима да то преточим у предузетнички подухват и будућност у коју вреди улагати. Имам ту искрицу храбрости која мора да постоји да би снови постали стварност. – каже Тамара.

О Топличанкама које праве невероватне ствари читајте у нашој рубрици Топличанка инспирише.