Кричак право у мету – Најбоља спортисткиња Прокупља у 2019. години

данијела-кричак
Фото: Данијела Кричак, приватна архива

Блачанка Данијела Кричак, играчица Рукометног клуба „Топличанин“, проглашена за најбољу спортискињу Прокупља у 2019. години. Према комисији састављеној од спортских радника и новинара, није било недоумица када се бирала најбоља – Кричак је и овог пута погодила право у мету својим успехом.

Данијела је почела своју рукометну каријеру у блачком „Јастрепцу“, играла је за репрезентацију, а од ове јесени је поново део РК „Топличанин“. За себе каже да је искрени стрелац храброг срца и да јој ова награда  много значи.

– Ово је успех целе екипе Жрк Топличанин. Драго ми је што су стручни људи приметили мој рад на тренинзима пре свега, затим игру и посвећеност спорту. Волим да тренирам, много се индивидуално спремам за првенство и сваки тренинг одрадим са сто посто снаге, јер знам да ће на терену да ми буде много лакше, а одатле следи и ефикасност у одбрани и постигнутим головима. – каже Данијела Кричак.

данијела-кричак
Фото: Данијела Кричак, приватна архива

Како није знала да је у ужем избору за спортисту града, награда је дошла као право изненађење.

– Нисам очекивала заиста, нисам знала да сам у ужем избору за спортисту града.
Људи у Топлици много прате и воле спорт, тако да ми је драго што сам ту. Играм у свом крају, наравно да имам и већу мотивацију и жељу за победом. – каже Кричак.

Подсетимо, ова млада и успешна жена је дипломирала географију, а рукометом се бави од своје 13. године. Топличанка каже: „Браво! Браво!“