Kratke narodne umotvorine, biseri narodnog uma

0
Foto: Slavica Čikarić

U okviru obeležavanja rođenja velikana srpske književnosti Vuka Stefanovića Karadžića u petak u OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju članovi dramske sekcije drugog razreda sa učiteljicom Slavicom Čikarić izveli su predstavu  „Kratke narodne umotvorine, biseri narodnog uma“.

Učestvovali su svi učenici članovi dramske sekcije. Poslovicama, zagonetkama, pitalicama, šaljivim pesmama prošetali smo ćilimom  narodnog stvaralaštva. Dramatizacijom teksta „Ero sa onoga sveta“  deca su glumom  prikazala mudrost i dosetljivost našeg naroda.

– Ovom priredbom smo napravili paralelu kako danas deca vide ulogu Vuka Karadžića. Veliki doprinos u organizaciji priredbe dali su roditelji II2 razreda . Zajedno sa učiteljicom potrudili su se maksimalno da priredba bude što lepša. Kostime smo nabavljali cele nedelje, sakupljali ćilime za scenu. Svaki roditelj je dao doprinos da uspemo u postavljenom zadatku. Zbog epidemiološke situacije nisu bili u mogućnosti da uživaju u ovoj priredbi, dogovorili smo se da priredbu snimimo i svako će imati lepu uspomenu. – rekla je učiteljica Slavica Čikarić.