Букети за изЕти – јестиви букети на топлички начин

Букети за изЕти
Фото: Букети за изЕти

Букети за изЕти су доказ да фантастичне ствари настају кад се удружи предузимљив карактер и креативне руке и главе у једној породици. Стаменковићи су заједничким снагама осмислили нешто оригинално – јестиве букете.

Ово уметничко дело од поклона лакше је много разумети када знате да иза њега стоји млада и увек необична Кристина Стаменковић. Овог пута, она је читав један свет  створила заједно са својим родитељима Горица и Бобан.

Како сe развила идеја Букети за изети?

Mама и ја смо размишљале пре годину дана шта је то што бисмо могле да радимо заједно, да се она самозапосли, али да овај пут буде лепо и маштовито и да у овом нашем капиталистичком систему, буде сама свој газда.

Мама одувек воли да гаји цвеће, а како гајимо и воће и поврће, дан без ових ствари није дан, и код нас их је увек било на столу, углавном исецканих и ољуштених кад смо биле мале или, што би мама рекла: „Мора човек до уста да вам принесе!“

Отприлике у то време колега Ненад Благојевић пише у свом магазину “Приче са душом” причу са душом о Рускињи Ији која је у Нови Сад, из Русије, донела једну дивну, радосну и здраву причу – јестиве букете!

Букети за изЕти
Фото: Букети за изЕти

Све је кренуло као шала када је неко упаковао поврће у букет и однео на поклон, али како је букет примаоца оставио без даха, идеја је планула и проширила се читавом Русијом, а ево је и код нас.

Време је најбољи пријатељ ако сте изградили добар однос, и ви њега поштујете и узвраћате истом мером, па смо ми училе, пратиле и чекале наш тренутак, а он је сада покуцао на наша врата, те зато доносимо руску идеју на наш Југ Србије, и због тога ће се наша љубав и ентузијазам преточити у Букети за изети – јестиве букете од воћа, поврћа, али и меса, и чоколаде! На крају крајева, могућности су неограничене.

Верујем да треба путовати, учити добре ствари и моду из белог света донети и код нас, али исто тако верујем да треба бити поносан на оно одакле долазите!

Још верујемо и да се, у наше време, кад купујемо и шта треба и шта не треба, куповина поклона претворила углавном у формалност или „тако треба“ и да мали број ствари код нас, презасићених свиме и свачиме, изазива истинско одушевљење и радост.

Управо то смо препознале код наших букета јер не постоји нико ко их је досад видео а да се није одушевио! У букету се једе све осим цвећа и зеленила, па је тако искоришћеност поклона скоро па максимална.

Поклоните радост својим најмилијима, и гарантовано ће памтити ваш поклон још дуго, дуго након што буде – изЕден.

Ко стоји иза ваших букета?

Тата је главни возач за доставу и кад идемо у набавку, пошто се увек набавља свеже воће, поврће, цвеће. Зато је потребно наручити бар дан раније.

Мама је шеф, ја сам технолошки сектор и она што каже – ово би могло овако, ово овако, али која то можда не би могла да изведе. Али зато мама може све!

Колико вам времена треба да направите један букет?

Око два сата, зависи… Ту не рачунам време набавке. Ако је неки нови, онда иде и осмишљавање, па ту треба мало више, али од тренутка кад је материјал набављен, набоцкано воће и осмишљен букет, око 2 сата.

Какве су прве реакције оног ко га добије на поклон?

Одушевљење. Не могу да му се начуде!

Букети за изЕти
Фото: Букети за изЕти

Ко је кумовао бренду у настајању?

Ја! Нема пуно рекламирања на локалним дијалектима, као да мало избегавамо. Јестиви букети као назив већ постоје, али пошто ово јесу јестиви букети, сасвим је логично да буду – Букети за изЕти!

Од чега све може да се направи? За које прилике га препоручујете?

Од чега год вам падне на памет. Воће, поврће, слаткиши, месо, месо у комбинацији са вашим омиљеним пићем, и све то у комбинацији са цвећем, зеленилом, зачинима…

Букети за изЕти
Фото: Букети за изЕти

Која је досад најлепша згода на коју је неко однео ваш јестив букет?

Прилике су најразличитије – рођендани, славе, годишњице, дипломирања. Мени најдражи они за изненађење и поводом нечега, али и без повода. Пошто радимо и доставу, дешава се да наши људи који раде у иностранству поруче за своје драге, па им ми однесемо и изненадимо их. На тај начин и они су срећни јер могу нешто да учине за своје, и ми док правимо тај букет, и они кад га добију, и опет је лепо што присуствујемо њиховој срећи.

Како и где може да се наручи?

Наше јестиве букете можете наручити на Фејсбук и Инстаграм страници “Букети ЗаИзЕти” или на телефон 065/6457689