Zašto je trening za vreme menstruacije dobar

0
Foto: Danijel Milojković

Trening za vrijeme menstruacije – da ili ne? Trening tokom menstruacije ne samo da je dozvoljen, nego je i koristan! Nema razloga da izbjegavate fizičku aktivnost, osim ukoliko imate bolne menstruacije i osjećate se zaista zaista loše. Ipak, u tom slučaju, ako svaki mesec proživljavate isto, ne bi bilo na odmet da posetite svog lekara.

Vježbanje tokom menstruacije je super.

Provjereno poboljšava raspoloženje, smanjuje nadutost, može i skratiti period krvarenja, (ali će onda biti obimnije prvih dana). Ipak, ukoliko se loše osjećate, ne radite protiv sebe.

Menstruacija utiče na vaš trening i izdržljivost, ali i vježbanje utiče na menstruaciju. To je dvosmjerna veza! Vježbanje povećava nivo endorfina u našem tijelu. To će smanjiti bolove koje osjećate , bilo da su oni u grudima ili dosadne glavobolje, ali i smanjiti PMS nervozu i popraviti vam raspoloženje.

Započnite ove dane omiljenim osvežavajućim napitkom, najbolji jutarnji detoksi daće vam dodatnu energiju za trening.

Treba napomenuti i to da za vrijeme menstruacije tjelesna težina se povećava, od 1-3 kilograma. Ne treba da vas brine, sve nakon završetka ciklusa dolazi na svoje, a vi za to vrijeme ne staje na vagu.

Autorka: Jelena Krasić, dipl.profesor sporta i fizičkog vaspitanja i personalni trener

Kontakt: 064 082 48 37
e-mail: starsfit2016@gmail.com

Stars fit možete pratiti na Fejsbuku i Instagramu.