Други рођендан на Топличанки

pisanje
Pexels.com

7. 7. 2022.
Данас нам је диван дан, мени на Топличанки други рођендан!

Кад радиш оно што волиш, сваки дан радиш марљиво и немаш осећај терета. Тако ја пишем и кроз слова која душа извезе – дишем. За ове две године, писала сам и уздисала за неким љубавима, па сам писала како „Не постоји погрешно време за љубав“ и како је он моја „Гимназијска љубав“ и уметник, а ја… „Ложим се на уметнике„. Па је тај неко бежао од мене, па сам писала да је „Побегуља„, а онда је званично отишао и тада сам рекла „Хвала ти за успомене“ и „Преболећу те у кафани„.

У међувремену сам напунила седамнаест година, те сам написала „У седамнаестој години од живота желим„, замислила списак жеља и дунула у свећице. Тада ми је душа расла као квасац, па сам објавила како „Кад на радију радиш, душу сладиш.“ Све се одвијало одлично, дешавале су се лепе ствари, које сам пуштала да иду „И тако у бескрајно“ и ломила сам по коју „Чашицу„. У једном тренутку, наишло је невреме и тако су настали „Црн део неба“ и „Колико могу и кад не могу„. Тада сам схватила „Како се кроз живот иде„, да он уме бити „Коцкица“ и да се не бринем много око проблема, јер „Проћи ће„.

У једном периоду, била сам много кивна на одређену особу и јавно сам јој се обратила речима „Крв није вода„, а у ретким тренуцима избезумљености, викала сам „Патриотизам, Србине„! Шврљала сам о себи, о томе како умем бити „Најгора„, како „Не дам да каљају оно што је моје“ и како држим до свог „Ја„. Такође сам писала и о људима из моје околине, хвала им што су ме инспирисали за: „Дијабетес из угла једне Кристине„, „Трудна је, неће абортирати“ и „Аутизам, како, шта, молим„. Писала сам из дна душе, да сви заплачемо „Нема тамо ништа ваше“ и посветила сам баки и течи, који, нажалост, дуго нису на овом свету.

Хвала свима који су ме подржали, читали и желели ми срећу и успех. Хвала и онима који су се на различите начине трудили да баталим папир и оловку. Нисам баталила, нити ћу! Посебно хвала дугујем Ивани Ђурковић која је издвајала време, да би читала и исправљала моје писаније пре објављивања! И хвала Србијанки Станковић што ми је омогућила да пишем за интернет магазин „Топличанка“.